Sprache
SUPPORT MONARCHISTS !
IMK Charta
Mitgliedschaft
Press & images
MonarchisteTor
IMK zu kontaktieren

Rundschreiben
Unterzeichnen Sie
Kündigen SieInternationale monarchistische Konferenz Internationale monarchistische Konferenz
Eine Verbindung auf Ihrer Website
Internationale Monarchistische Konferenz
Zugang zu Ihrem Konto:

ОСНИВАЧКА ПОВЕЉА ММК
25 February 2008
Deutsch English Español Français Italiano Português Român Русский язык Slovenski Srpski 

Преамбула

„Маонархистичком“ сматрамо сваку нацију, сваку Владу, сваку организацију или појединца који се залаже за стварање или очување политичке структуре базиране на личности чија сувереност служи одбрани природних слобода, независно од економских и политичких олигархија и елита.

Иако се облици монархија разликују, она је за бројне нације оличење сигурности или тежење за друштвом које пружа више правде и заштите свим својим грађанима. Ми живимо у глобализованом свету, који често негира разне појединачне стварности: људске, културне, историјске, економске, филозофске и религијске. Управо монархија ставља човека у срце политичке мисли, док се глобализација односи према људски вредностима као према само једном од бројних параметара у плановима макро-економског развоја. Суочени са овом разорном претњом националним идентитетима, монархистичке партије, групе, организације и медији своју борбу често воде без икакве стварне координације, остварујући само ретке и неформалне контакте.

I. Циљеви

Монархисти из разних делова света су, примењујући различите стратегије, кроз своје активности и кампање задобили јединствена политичка искуства и изградили разне доктрине, стекавши бројне идеје о најразличитијим проблемима. Али, оно што је италијански монархиста написао, француски монархиста често превиди; рад француског монархисте је непознат белгијском монархисти; о савременим проблемима белгијског монархисте, канадски монархиста може само да нагађа; који монархиста у Европи је свестан шта монархисти у Камбоџи или Мароку чине...?

Ми не покушавамо да створимо међународну монархистичку партију. Наше националне стварости и циљеви за које се боримо били би у контрадикцији са таквим утопистичким пројектом. Међутим, сасвим је јасно да не можемо на најбољи начин наставити нашу борбу игноришући, намерно или не, напоре и тежње наших колега ммонархиста из других делова света. Време је да сјединимо наше снаге.

Сви ми смо стекли искуство и знање које морамо поделити зарад бољех успеха свих нас. Та размена биће спровођена кроз савет назван „Међународна Монархистичка Конференција“ (ММК), а на техничком нивоу кроз механизме који ће бити накандно успостављени.

II. Учесници

У рад ММК могу бити укључени :
А – Све монархистичке партије, покрети, групе и политичке организације;
Б – Све монархистиче новине, магазини, веб-сајтови и блогови.
В – Све монархистичке асоцијације, фондације и групе, културне, завичајне или меморијалне;
Г – Сви монархистички синдикати и струковни савези;
Д – Сви монархистички омладински покрети или организације.

III. Сувереност потписника

Сви потписници задржавају своја сопствена политичка, филозофска, династичка, религијска, економска, тактичка и стратегијска опредељења. Никаква разлика неће бити прављена између монархиста десног, левог, центристичког или без икаквог политичког усмерења.
У сваком случају, ММК се никада неће мешати у послове локалних или националних организација потписника.

IV. Организација

Рад Међународне Монархистичке Конференције (ММК) је уређен сопственим Статутом.
: IMK zu kontaktieren :